top of page

Bariton Jitze van der Land begon zijn zangcarrière op jonge leeftijd in verschillende koren, waaronder het Roder Jongenskoor en Vocaal ensemble The Gents, met wie hij vele concerten in binnen-en buitenland verzorgde.
Jitze speelde onder andere de rol van Shoe-salesman in Argento’s Postcard from Morocco en de rol van Edwin in Krenek's What price confidence? met de Dutch National Opera Academy, de graaf in Mozarts Le nozze di Figaro en delen van Mozarts Die Zauberflöte als Papageno, op het Prins Claus Conservatorium. Daarnaast was hij solist bij verschillende oratoria, waaronder Fauré’s Requiem, Bach’s Johannes Passion, Saint-Saëns’ Oratorio de Noël, Haydn’s Stabat mater en de Nelsonmis, Mozart's Requiem, Duruflé's Requiem en gaf hij verscheidene radio-optredens op NPO Klassiek.
Jitze voltooide zijn bachelor in 2022 bij Hanneke de Wit (Cum laude) aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Momenteel volgt hij de master bij Henk Neven aan het Codarts in Rotterdam. Jitze nam actief deel in masterclasses van onder andere Margreet Honig, Miranda van Kralingen, Pieter Jan Belder, Elsina Jansen, Paul McNamara en Nico van der Meel. Hij werkte eerder samen met dirigenten als Peter Dijkstra, Stephan Asbury en Krista Audere.

 

bottom of page