top of page

Bariton Jitze van der Land begon zijn zangcarrière op jonge leeftijd in verschillende koren, waaronder het Roder Jongenskoor en Vocaal ensemble The Gents, met wie hij vele concerten in binnen-en buitenland verzorgde.

Jitze speelde onder andere de rol van Shoe-salesman in Argento’s Postcard from Morocco en de rol van Edwin in Krenek's What price confidence? met de Dutch National Opera Academy, de titelrol in Mozarts Le nozze di Figaro en delen van Mozarts Die Zauberflöte als Papageno, op het Prins Claus Conservatorium. Daarnaast was hij solist bij verschillende oratoria, waaronder Fauré’s Requiem, Bach’s Johannes Passion, Saint-Saëns’ Oratorio de Noël, Haydn’s Stabat mater, Mozart's Requiem, Duruflé's Requiem en gaf hij verscheidene radio-optredens bij Radio 4.

Jitze studeerde in 2022 cum-laude af bij Hanneke de Wit aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Hij vervolgt zijn studie aan het Codarts in Rotterdam, bij Henk Neven. Jitze nam deel in masterclasses van onder andere Margreet Honig, Miranda van Kralingen, Pieter Jan Belder, David Prins en Nico van der Meel. Hij werkte eerder samen met dirigenten als Peter Dijkstra, Stephan Asbury en Krista Audere.

bottom of page